29 september, 2015 11:18 am

Door mijn werkzaamheden als verpleegkundige, zowel op de Spoedeisende Hulp als op straat kom ik in aanraking met ernstig zieke of gewonde patiënten.

Deze categorie patiënten zijn niet altijd in staat aan te geven wie ze zijn, welke medische voorgeschiedenis ze hebben, welke medicatie ze gebruiken en wie we moeten bereiken in geval van nood.

Op dat moment mist het behandelend team essentiële informatie wat de zorg kan bemoeilijken. En het niet kunnen bereiken van een contactpersoon op het moment dat wij die essentiële informatie nodig hebben, of erger, wanneer de patiënt er zeer ernstig aan toe is, is buitengewoon frustrerend als hulpverlener.

Meestal lukt het ons, door speurwerk met behulp van politie, de identiteit en/of contactpersoon van de persoon in kwestie te achterhalen maar gaat er kostbare tijd verloren. Soms gaan er uren voorbij voordat we iets weten.

Safe-ID is de perfecte oplossing voor een frustrerend probleem. Snel alle gegevens bij de hand en misschien wel het allerbelangrijkste! Contactgegevens van familie of geliefde zodat er snel geïnformeerd kan worden.

E.v.S.
Verpleegkundige