25 augustus, 2015 9:17 am

Tijdens de 40e editie van de TCS Amsterdam Marathon krijgen alle deelnemers een Safe-ID Running Tag.

Le Champion, Gemeente Amsterdam en Safe-ID hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, zodat alle 43.500 lopers, maar ook de 1.750 vrijwilligers, voorzien zullen zijn van een Safe-ID Tag. Henk Stokhof, hoofd sport van de Gemeente Amsterdam, nam de eerste TCS Amsterdam Marathon Safe-ID in ontvangst van Koert Hetterscheidt, directeur van Le Champion. Tijdens de 40e editie is er dus extra aandacht voor de persoonlijke veiligheid van alle lopers en vrijwilligers.

 

Safe-ID is een beveiligd digitaal platform waar gebruikers een profiel kunnen aanmaken waar al hun persoonlijke (en medische) gegevens in staat. Het persoonlijke profiel is op te vragen door met een smartphone een unieke QR-code te scannen. Deze QR-code is gedrukt op een Safe-ID Tag. In geval van een noodsituatie beschikken hulpverleners over de actuele en persoonlijke informatie van de persoon in kwestie, zoals een naam, wie er gebeld dient te worden (ICE), allergieën, medicijngebruik, reanimeren ja/nee, donor ja/nee, etc. Op deze manier kan er snel en adequaat hulp geboden worden. De Safe-ID Running Tag kunnen hardlopers bevestigen aan hun veters.

 

De ervaring tijdens alle sportevenementen heeft Le Champion geleerd dat de persoonlijke veiligheid van de sporter een steeds belangrijker item is geworden. Hoe sportief een deelnemer ook is, het is niet altijd gezegd dat iemand 100% gezond is, geen medicijnen gebruikt of geen andere medische achtergrond heeft bijvoorbeeld. Le Champion wil in ieder geval dat alle sporters die deelnemen aan hun evenementen zich veilig kunnen voelen voor wat betreft persoonlijke en medische informatie. Het is dan ook niet toevallig dat Le Champion in contact is gekomen met Safe-ID.

Na het ontvangst van de tag tijdens de TCS Amsterdam Marathon, activeert de loper zijn of haar profiel op een beveiligd platform en heeft daarmee in ieder geval de garantie dat in het geval hem of haar iets overkomt, de juiste informatie snel voor handen zal zijn. Een uitermate geruststellende gedachte voor zowel de sporter als ook voor de organisatie. Maar ook buiten het evenement zorgt de Safe-ID voor een veilig gevoel. Denk alleen maar aan de vele trainingskilometers die de sporters maken voorafgaand, maar ook na het sportevenement.

De Safe-ID Tag is er in allerlei vormen. Zo is er dus de Running Tag, maar is er ook voor wielrenners een speciale Bike Tag voor op de helm en de fiets, een kidspolsbandje met Tag etc. Safe-ID is door de bezoekers van Bike Motion in oktober jl. uitgeroepen tot Noviteit van 2014-2015.

 

De Safe-ID wordt voor het eerst ingezet tijdens zo’n groot hardloopevenement. Op zondag 18 oktober 2015 tijdens de 40e editie van de TCS Amsterdam Marathon, krijgen naast de marathonlopers ook de deelnemers aan de Mizuno Halve Marathon en TCS 8 km de Safe-ID Running Tag.