16 januari, 2017 9:43 pm

Zal me eerst even voorstellen.

Mijn naam is Henry Annokkee. Sinds een paar jaar een fanatiek hardloper.

Daarbij komt bij als ik iets doe, doe ik dan ook voor de volle 100%.
Wat ook belangrijk is om te vertellen dat ik vanaf mijn geboorte een erfelijke bloedziekte heb, genaamd Glucose-6-fosfaatdehyrogenase deficiëntie (G6PD). Dit houdt in dat zonder voldoende functionerend G6PD enzym de rode bloedcel energie tekort komt en kan het geen zuurstof meer transporteren. De rode bloedcel valt dan uiteen en sterft.

Henry Annokkee

Zo is het al een aantal keren gebeurd dat ik door mijn fanatisme bij wedstrijden diep in het rood gelopen heb (dom natuurlijk). Gevolg hiervan is dat ik soms helemaal van de wereld ben. Dat je dan bij de EHBO post beland is dan normaal. Omdat je niet helemaal aanspreekbaar bent, is het wel belangrijk dat ze weten wie je bent en wat je medische dossier is.

In 2015 kwam ik bij de Amsterdam marathon in aanraking met Safe-ID. Vanwege mijn geschiedenis gelijk een account aangemaakt. Eerst een Running Tag die je op je schoen bevestigd. Als je verschillende schoenen gebruikt een beetje lastig om het steeds opnieuw te bevestigen. Daily Bracelet-metalen plaat bleek voor mij ideaal. Hoef je niet te wisselen, en het eerste waar hulpverleners naar kijken is je pols. Gelijk besteld en heel vlug afgeleverd!

Boston marathon

Had de eer om in April 2016 de Boston marathon te mogen lopen. Daar bleek dat de Safe-ID geen overbodige luxe was.
Na 22 km kreeg ik een warmtestuwing (bleek later). Weer neer!.

Toen het ambulance personeel arriveerde hoefde ze alleen maar de QR code te scannen en ze wisten precies wie ik was en wat ze wel en niet mochten doen en wie ze moesten inlichten. Vandaar dat ik de safe-ID van harte aanbeveel.
Na een uur mocht ik weer vandoor, mede door de juiste verzorging.

Boston-marathon-2016-total-registration

Na deze belevenis ga ik bij elke hardlooptraining en wedstrijd niet zonder de band de deur uit.

Hoop dat dit verhaal voor andere sportliefhebbers een signaal is om ook een safe-ID aan te schaffen.

Sportgroet Henry Annokkee